Oikein hoidettu vaate kestää

Oikein hoidettuina Lassie®-tuotteet pysyvät pitkään käyttökelpoisina. Tässä hoito-oppaassa on tietoa mm. pesumerkeistä ja vaatteiden jokapäiväisestä huollosta.

Hoida oikein

Lassien ulkoilutuotteet ovat helppohoitoisia. Teknisillä ominaisuuksilla tuotteista on saatu suojaavia ja lämpimiä. Jotta ominaisuudet säilyisivät pitkään, kannattaa tuotteita huoltaessa noudattaa annettuja hoito-ohjeita.

Säältä suojaavien tuotteiden päällismateriaali on pääsääntöisesti polyesteriä, jonka nurjalla puolella on kosteussuojauksena polyuretaanisively (PU-kalvo). Kevyissä kesäasuissa ei PU-kalvoa yleensä ole. Kankaan pinnassa on likaa ja vettä hylkivä viimeistely. Likaantuneen tuotteen ensihuolloksi riittää usein pelkkä pyyhkiminen tai kevyt suihkutus. Näin säästät pesuainetta ja ympäristöä.

Pese oikein

Jotta Lassie-tuotteesi säilyisi pitkään hyvänä, seuraa tuotetta pestessä ja kuivatessa tuotteen hoito-ohjeessa annettuja ohjeita. Hoito-ohje löytyy vaatteen vuorin sisäsaumasta.

Ennen pesua

1. Lue vaatteen hoito-ohjeet huolellisesti ennen pesua ja noudata niitä.
2. Lajittele pyykki hoito-ohjeiden mukaisten pesulämpötilojen ja vaatteiden värien mukaan.
3. Tyhjennä taskut, sulje vetoketjut, tarrat ja painonapit.
4. Käännä pestävät vaatteet nurinpäin.
5. Täytä kone korkeintaan puolilleen. Annostele pesuaine kuivan pyykin painon mukaan, vältä yliannostusta. Valitse oikea pesuohjelma ja noudata pesuohjeessa mainittua veden lämpötilaa.

Pesuaineet

On tärkeää noudattaa pesuaineen valmistajan antamia annostusohjeita. Pesuainetta tarvitaan vähemmän, kun kone on vajaa tai pyykki ei ole kovin likaista. Värillisten vaatteiden pesuaine ei saa sisältää valkaisuainetta. Oikeanlainen pesuaine ja sen oikea annostelu säästää myös luontoa. Huuhteluainetta ei suositella, koska se voi heikentää kankaan teknisiä ominaisuuksia, kuten hengittävyyttä ja vedenpitävyyttä.

Tahranpoisto

Pese tahrat heti pois, ettei lika pääse pinttymään. Pinttynyttä likaa voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta saada enää irtoamaan vaatteesta. Älä varastoi tai laita tuotteita likaisina esim. kesäsäilöön. Kokeile tahranpoistoainetta aina ensin johonkin huomaamattomaan kohtaan, kuten helman tai lahkeensuun käänteeseen. Mikäli käänteestä lähtee väri, älä käytä tahranpoistoainetta tahraan. Kirkkaanvärisiä tuotteita ei kannata liottaa, koska värit voivat levitä.

Kuivaus

Tuotteet suositellaan kuivattaviksi ilmavasti huoneenlämmössä esim. henkarilla roikkuen. Jotkin Lassie-tuotteet saa kuitenkin maltillisesti kuivata kuivauskaapissa. Mikäli kaappi- tai rumpukuivaus on vaatteelle sallittu, käytä aina alinta lämpötilaa (30-40°C), etteivät tuotteen tekniset ominaisuudet vahingoitu.

Suurin osa Lassien päällysmateriaaleista on synteettistä kuitua. Mikäli synteettisestä kuidusta valmistettu vaate kuivataan liian kuumassa, saattaa mm. pinta alkaa kupruilla tai kovettua, eikä se enää kestä kulutusta. Lisäksi kankaan nurjan puolen kosteussuojakalvo voi irrota tai vaurioitua, eikä vaate ole enää vedenpitävä.

Lassie-tuotteissa käytetyt pesumerkit selityksineen


Pesulämpötila 40°C Kemiallinen pesu kielletty
Pesulämpötila 30°C Kloorivalkaisu kielletty
Silitys enintään 110°C Varovainen rumpukuivaus sallittu (alimmalla lämmöllä)
Silitys kielletty Rumpukuivaus kielletty